Facebook introduceert GIF polls

Facebook introduceert GIF polls

Polls zijn hot. Je kon al eerder een poll inzetten op je Facebookpagina, maar nog niet eerder met GIFs. De afgelopen weken was Facebook hier al wel mee aan het testen, dus sommige gebruikers konden er al gebruik van maken. Nu is het voor iedereen beschikbaar. Dus niet alleen voor paginabeheerders, maar ook voor op je persoonlijke profiel. Helemaal leuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Om een GIF-poll te maken, hoef je alleen maar een nieuw bericht te openen. Dat kan zowel op je bedrijfspagina als op je persoonlijk profiel. Klik dan op ‘poll’. En je ziet een scherm waarin je twee GIFs kunt toevoegen. Dit kunnen zelfgemaakte GIFs zijn, maar je kunt ook kiezen uit de GIFs van Facebook. Door gebruik te maken van de zoekfunctie, kun je twee leuke uitkiezen.

Dan type je je vraag boven de twee GIFs zoals op het voorbeeld en bepaal je je keuzeantwoorden. Je kunt ervoor kiezen om je poll tijdelijk te laten staan of voor een langere periode.

De antwoorden zijn niet anoniem, dus je ziet meteen wie waarvoor heeft gekozen. Ik ben benieuwd wat het gaat doen met de laadtijd van Facebook, als iedereen hier gebruik van gaat maken, maar net zoals met zoveel nieuwigheidjes zal het even leuk zijn, maar volgend jaar alweer ‘zoooo 2017’.

Ga jij er gebruik van maken? Laat het mij weten!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] leuke nieuwe dingen op Facebook de laatste tijd. Zo schreef ik pas over polls met GIFs en nu over de ‘Press and Hold’ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *