Aankloten of uitbesteden?

Vanmorgen open ik de Facebook-groep van een challenge waar ik aan meedoe. Hartstikke leuk natuurlijk, deze gaat over een e-mailingprogramma. In de groep kun je vragen stellen, tips geven en kletsen over je vooruitgang. Top! Maar…

Na de zoveelste post over ‘hoe moet ik dit knopje wijzigen’ of ‘hoe zet ik het formuliertje dan in mijn website?’ denk ik: “Why the hell besteed je dit niet uit?”. Don’t get me wrong, het is soms heerlijk om een middagje met een nieuw programma lekker aan te kloten, maar als je uren en soms wel dagen bezig bent met het wiel uitvinden, moet je denk ik een rekensommetje gaan maken.

Denk er maar eens over na. Stel dat je zo’n 8 uur bezig bent met het uitzoeken van dat nieuwe programma of je website zelf probeert te bouwen in WordPress, dan zijn dat 8 kostbare uur van je bedrijf. Die 8 uur had je ook kunnen gebruiken om nieuwe klanten te werven of om te werken aan een opdracht voor een klant. En wat heb je na die 8 uur? Is het iets dat goed is geworden? Of ziet het er eigenlijk niet uit, heb je het idee maar in een hoek gesmeten uit frustratie en is het niet van de grond gekomen wat je wilde opzetten? Doodzonde als je het mij vraagt!

“Ja maar Pris, als ik alles moet uitbesteden kost het mij een fortuin en ik wil het ook zelf kunnen.”

Geef ik je voor een deel gelijk in. Jij bent heel goed in hetgeen waar je je geld mee verdient, maar je bent bijvoorbeeld geen webbouwer. Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die je in één dag je WordPress-site laten bouwen, maar wees eerlijk. Dat klinkt toch gewoon te mooi om waar te zijn? Als webbouwers in één dag een goede professionele website in elkaar zouden kunnen draaien, dan werden ze slapend rijk. Goed werk kost nou eenmaal tijd. Maar dan heb je ook wat!

Maar wat heb je dan? Een goed product, maar wat ik denk ik het belangrijkste van alles vind is dat dit je enorme rust geeft. Of zit jij liever een dag te rommelen aan een formulier wat met geen mogelijkheid in je site past? Dacht ik al.

Moet je dan alles uitbesteden? Nee, dat hoeft zeker niet. En soms heb je alleen even een beginnetje nodig, zoals bijvoorbeeld dat e-mailprogramma opzetten en je templates aanmaken voor je nieuwsbrief of je weggever. En dat kan bijvoorbeeld een Virtual Assistant (VA) ook mooi voor je doen. Wil je een mooie professionele website? Kies een VA die dit kan of zet een webbouwer in. Geen idee hoe je je social media moet aanpakken of hoe je moet beginnen met bloggen? Ook dat kun je uitbesteden. Door mij bijvoorbeeld. ?

Het scheelt je niet alleen kostbare tijd die je veel beter in je bedrijf kunt steken, maar eerlijk is eerlijk… jij zit toch ook veel liever met een koud drankje op een terras dan dat je loopt te tieren achter je laptop? Kun je helemaal opgeladen weer lekker verder met ondernemen. Helemaal zen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.